Vianoce klopú na dvere, máte už vianočný stromček?

Už dávno je preč doba, kedy umelý vianočný stromček pripomínal len zďaleka ten reálny. Dnes už sú v ponuke vianočné stromčeky, ktoré sú takmer dokonalou kópiou stromčekov živých, a to predovšetkým vďaka realistickým, husto vrstveným vetvičkám z tých najkvalitnejších PE a PVC materiálov. Mnohokrát su zdobené skutočnými šiškami či ozdobami. Ale najobľúbenejšie sú stromčeky s prirodzeným vzhľadom.

Prečo si vybrať umelý stromček?

Hlavnou výhodou umelých vianočných stromčekov je použité vysokokvalitné mäkké 3D ihličie. Toto trojrozmerné ihličie verne napodobňuje konáriky živých vianočných stromčekov. 3D ihličie smrekového, jedľového či borovicového stromčeka je odlievané do trojrozmerných foriem, čo zaručuje vernú kópiu skutočného ihličia. 100% ihličie znamená, že stromček má všetky vetvy na stromčeku (cca. od 400-600 ks podľa výšky) vyrobené len zo špeciálnych vyliatkov, neopadavého PE ihličia (tzv. „guma“). Také sú všetky vetvičky, na povrchu aj vo vnútornej časti stromčeka.
Konáriky 3D vianočných stromčekov sú tvarovo na nerozoznanie od živých stromčekov. Mäkké trojrozmerné konáre majú ihličie vyčnievajúce do všetkých strán. Farba ihličia na umelom stromčeku je prispôsobená reálnym farbám prírody – je tu niekoľko plynulých prechodov farieb na jednom konáriku. Na koncoch vianočných konárikov sú bledšou farbou napodobňované mladé výhonky. Presne tak, ako je to  živých stromčekoch.

Umelé 100 % Full 3D ihličie

Pri dotyku ihličia máte veľmi dobrý pocit, ihličie má ideálnu hustotu a nie je ani veľmi mäkké a ani veľmi tvrdé. Trojrozmerné mäkké 3D ihličie je pevnejšie, reálnejšie, vydrží dlhé roky a neopadáva ako klasické ihličie. Vetvy sú pripojené na konároch – tvrdých drôtoch, ktoré sú esteticky obalené zelenou sekanou fóliou (klasické a tvrdé ihličie). Drôt však nie je vidieť. Konár je pripevnený na pevno ku kmeňu a neoddeľuje sa.
Kmeň tvorí kovová tyč, ktorá je obdobne obalená takouto fóliou z estetického hľadiska aby nebolo vidieť kov. Technologicky kmeň nie je možné spraviť tak, aby obsahoval 3D ihličie, kvôli pevnosti a estetike, čo ale nevadí, keďže skoro nie je vidieť.

Umelé vianočné stromčeky, ktoré voňajú ako skutočné

Niektoré e-shopy ponúkajú možnosť rozšíriť si 3D vianočný stromček o štvrtý rozmer: prírodnú esenciu (borovicovú alebo smrekovú), ktorá rozvonia Váš domov a obohatí Vašu vianočnú atmosféru. Ak budete mať šťastie, dostanete esenciu ako darček.
Vianočný stromček je dodávaný vrátane kovového stojana. Umelé vianočné stromčeky sú k dispozícii v niekoľkých veľkostiach: 150 cm, 180 cm a 220 cm. Priemer spodnej časti stromčeka pri rozložení je obvykle až 130 cm.
Vyberte si vianočné stromčeky s 2D, 3D alebo Full 3D ihličím na e-shope www.stromart.sk.