ATE bude mať dva nové vrtuľníky AgustaWestland

Spoločnosť Air Transport Europe (ATE) Poprad a známy výrobca vrtuľníkov AgustaWestland podpísali na FARNBOROUGH INTERNATIONAL AIRSHOW 2008 zmluvu o dodávke dvoch nových vrtuľníkov AgustaWestland A 109 S Grand. Tieto stroje obnovia a rozšíria vrtuľníkový park leteckej záchrannej služby na Slovensku. Súčasťou zmluvy na dodávku vrtuľníkov je aj opcia na nákup ďalších dvoch kusov týchto vrtuľníkov. AgustaWestland A 109 S Grand je dvojmotorový vrtuľník – dve turbíny ho radia do novej helikoptérovej dimenzie. A 109 S je vlastne predĺžená A 109 (S ako stretched). Je nielen rýchlejšia a pohyblivejšia ako jej mladšia sestra, ale splňuje všetky kritériá pre pristávanie a vzlety na pristávacích plochách umiestnených vo vysokých nadmorských výškach.

AgustaWestland GRAND

7 Replies to “ATE bude mať dva nové vrtuľníky AgustaWestland

  1. Aký je teda rozdiel medzi AW A109 a AW A109S? Je to len technickým vybavením, alebo je to viditeľné aj „zvonku“? Ďakujem.

  2. To je super ze ich kupia, su to podla mna jedni z najlepsich ak nie najlepsie vrtulniky pre LZZS . Teraz ich kupuje aj svajciarska Rega , ATE bude patrit k najlepsie vybavenym leteckym zachrankam na svete !

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *