Čo všetko sa oplatí optimalizovať?

Všetko je aj o optimalizácii. Podnikanie nie je žiadnou výnimkou. Ako sa nedávno vyjadril sám Patrik Tkáč, jeden z najbohatších slovenských podnikateľov: „Každý Slovák a Čech, ktorý očakáva kapitálový zisk vyšší ako 200-tisíc eur a neinvestuje prostredníctvom štruktúry podobnej Cypru, okráda vlastnú rodinu.“ Nuž, niečo na tom bude, pretože celková daňová sadzba na Slovensku patrila v minulom roku medzi tie vyššie v Európskej únii, pohybuje sa na hranici 49 %, úplne najvyššia bola vo Francúzsku, kde to bolo až 66, 6 %. Ako je na tom spomínaný Cyprus? Na Cypre bola v roku 2014 celková daňová sadzba iba 22,5 %.

Optimalizáciou pomocou offshore firiem

Cyprus je onshore štát, aké sú offshore krajiny? Sú to krajiny, v ktorých je daňové zaťaženie pre podnikateľov takmer alebo úplne nulové. Sú to takzvané daňové raje a presne toto myslel Patrik Tkáč, keď spomínal „podobnú štruktúru Cypru“. Najobľúbenejšími krajinami sú Belize, Panama či Britské panenské ostrovy. A kde môžu ušetriť podnikatelia, ktorí nemajú zisk vyšší ako 200-tisíc eur?

Ušetrite s virtuálnym sídlom

Hlavne pre začínajúcich podnikateľov je prenájom kancelárie za niekoľko stoviek eur mesačne dosť výrazným nákladom. Potrebujete kanceláriu? Ak nie, potom využite služby spoločnosti, ktorá poskytuje sídlo spoločnosti, ktoré si môžete zapísať do ORSR a vaše náklady sa zosekajú za prenájom takmer na nulu.

Dôležitá SEO optimalizácia

Pre väčšinu podnikateľov je prezentácia cez svoje webové stránky veľmi dôležitá. Čo robiť v takom prípade, že sa vaša spoločnosť umiestňuje na nízkych priečkach výsledkov internetových vyhľadávačov? Prišiel čas na SEO optimalizáciu, ktorej výsledky určia, prečo sa s vašou stránkou nechcú internetové vyhľadávače „kamarátiť“. Na základe toho sa prijmú a urobia opatrenia, ktoré vás posunú v týchto výsledkoch na vyššie pozície. Samozrejme, pokiaľ je táto optimalizácia vykonaná kvalitne a tá od Seocentrum.sk je presne taká.