Vrtuľník Kamov Ka-32 bude lietať nad Prahou

Obrovský dvojmotorový vrtuľník Kamov Ka-32 bude v septembri lietať nad Prahou. Tento ruský stroj s nosnosťou 12,7 tony a s dvoma hlavnými rotormi má upraviť pražský vysielač na Žižkove.
Akcia potrvá jeden až dva dni, na vežu je potrebné umiestniť zariadenie pre vysielanie digitálneho televízneho signálu a trochu mu „vyhladiť vrásky“. Je potrebné vymeniť antény na vrchole vysielača, kam žiadny žeriav nedosiahne, alebo s nimi nedokáže bezpečne zaobchádzať. To je dôvod, pre ktorý sa České rádiokomunikace rozhodli pre helikoptéru. Presný dátum opráv , podobne ako dráha letu vrtuľníka nesmú byť zverejnené.
Je ale veľmi pravdepodobné, že vzhľadom na rozsah opráv a bezpečnosť obyvateľov pražskej štvrte Žižkov bude v priebehu akcie platiť v uliciach zákaz vychádzania. Vysielač Žižkov (Žižkovská televizní věž) sa so svojou výškou 216 metrov bezkonkurenčne zaradil v roku 1992 mezdi najvyššie stavby Prahy. České rádiokomunikace majú s vrtuľníkom Kamov Ka-32 podobné skúsenosti z úprav vysielačov Kojál a Cukrák. Viac informácií o prebiehajúcej akcii nájdete v článku Žižkovské manévre s Kamovom Ka-32 sa presúvajú na október

On-line reportáž z výmeny

Priebeh akcie výmeny antény vysielača televíznej veže na Žižkove vrtuľníkom Kamov Ka-32 môžete sledovať on-line na stránke Vrtuľník Kamov Ka-32: V Prahe začína výmena antény vysielača na televíznej veži

Video – Kamov Ka-32 – Heliswiss

Pozrite si video – letecké práce s helikoptérou Kamov Ka-32 vo Frankfurte nad Mohanom v Nemecku. Vrtuľník Kamov Ka-32 spoločnosti Heliswiss vymieňa jednu zo 4 veľkých častí antény na televíznej veži vo výške 340 metrov (4. september 2004).

Komentáre k článku Vrtuľník Kamov Ka-32 bude lietať nad Prahou (7)

  1. Vsechno je pripravene, kluci zitra rano muzou zacit. Nevite, kde bude nejlepsi vyhled ke sledovani tohoho prirodniho ukazu?

Vylepšite túto stránku

Chcete doplniť alebo upraviť túto stránku? Vyplňte textové pole nižšie. Ďakujeme ♥