Úspešne podnikať môžu aj mladí ľudia

Situácia na trhu sa odzrkadľuje aj na v iných oblastiach. Okrem toho, že azda všetci hľadáme možnosti ako si privyrobiť, keďže platy stagnujú, pokúšame sa aj čo najviac ušetriť.
U mladých ľudí sa táto potreba prejavuje najmä odkladaním osamostatnenia. U svojich rodičov stále žije takmer polovica mladých ľudí vo veku 25 až 34 rokov. Vplyv na túto skutočnosť má samozrejme miera nezamestnanosti medzi mladými, ktorý práve skončili školu.
Keďže tejto skupine chýbajú najmä skúsenosti a základné pracovné návyky, uprednostňujú zamestnávatelia vyššie vekové kategórie.
Medzi samotnými študentami sa však nájdu aj taký, ktorý si vlastný biznis rozbehnú už počas štúdia. Vedia čo chcú v budúcnosti dosiahnuť a svoje šťastie držia pevne v rukách. Zväčša začínajú drobnými projektami v počítačovej oblasti, keďže k výpočtovej technike majú blízko. Po skončení školy, už teda majú zopár skúseností a tiež aj klientov. Odvážnejší sa často rozhodujú práve pre túto oblasť podnikania. Založenie spoločnosti s ručením obmedzeným je najčastejšou voľbou, keďže sa zväčša jedná už o firmu s pár zamestnancami. Pre tých menej odvážnych, ktorý síce svoje zázemie majú ale obávajú sa samotného procesu zakladania, je na trhu možnosť založenia firmy nechať na pleciach odborníkov. Tí vybavia všetko potrebné za Vás. Pomôžu vybrať meno pre Vašu spoločnosť aj činnosti podnikania. Ďalej vybavia spísanie spoločenskej zmluvy resp. listiny, pomôžu určiť sídlo pre spoločnosť, tu ponúkajú tiež možnosť využitia registračného sídla, v prípade, že nedisponujete vhodným priestorom. Prevezmú tiež overenie u notára, registráciu na živnostenskom, daňovom úrade a samozrejme podajú návrh na zápis do Obchodného registra.
S podporou skúsenej firmy v tejto oblasti, ktorá má široké portfólio klientov sa začiatku podnikania báť vôbec nemusíte.
Aj mladí, ktorí sa neobávajú čo im život prinesie a vedia sa popasovať aj s prípadnými neúspechmi môžu s dobrou myšlienkou preraziť aj v podnikateľskej sfére a je pomerne časté, že sú úspešný aj za hranicami. Prvým krokom k úspechu môže byť aj dobre napísaná diplomová práca, ktorou sa mladý človek prezentuje. Pri jej zhotovovaní naviac nadobudne aj praktické vedomosti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *