Top destinácie pre dobrodružné cestovanie helikoptérou

Top destinácie dostupné vrtuľníkom

Dobrodružné cestovanie helikoptérou je jedným z najlepších spôsobov, ako objavovať nádherné prírodné scenérie a nedostupné miesta. Pre milovníkov adrenalínu a nezabudnuteľných zážitkov sme vybrali niekoľko top destinácií, kde sa môžete tešiť na úchvatné výhľady a jedinečné dobrodružstvá.

Grand Canyon, USA

Prelet nad Grand Canyonom je zážitkom, ktorý si zapamätáte na celý život. Z výšky sa vám naskytne panoramatický výhľad na jeho hlboké rokliny a farebné vrstvy skál. Tento prírodný zázrak je fascinujúci svojou rozľahlosťou a rozmanitosťou. Po pristátí sa môžete vydať na pešie túry, splavovať rieku Colorado alebo navštíviť oficiálne kasína v neďalekom Las Vegas.

Nový Zéland – Južný ostrov

Nový Zéland je známy svojou nádhernou prírodou, a prelet helikoptérou nad Južným ostrovom vám umožní vidieť všetko od ľadovcov a fjordov až po husté dažďové pralesy a malebné jazierka. Medzi najväčšie lákadlá patria ľadovec Fox a Franz Josef, ako aj národný park Fiordland s ikonickým Milford Sound.

Švajčiarske Alpy

Švajčiarske Alpy ponúkajú nezabudnuteľné výhľady na zasnežené vrcholy, hlboké doliny a malebné horské dedinky. Prelet helikoptérou nad týmito majestátnymi horami je jedinečným zážitkom. Môžete sa tešiť na pohľad na Mont Blanc, Matterhorn a ľadovec Aletsch, ktorý je najväčším ľadovcom v Alpách.

Dubaj, Spojené arabské emiráty

Dubaj je mesto superlatívov a prelet helikoptérou nad Dubajom vám umožní vidieť jeho ikonické stavby z vtáčej perspektívy. Uvidíte najvyššiu budovu sveta Burj Khalifa, umelé ostrovy Palm Jumeirah a Svetové ostrovy. Dubaj ponúka unikátnu kombináciu moderného luxusu a tradičnej arabské kultúry.

Hawaii, USA

Hawaii je synonymom pre raj na zemi a prelet helikoptérou vám umožní objaviť jeho nádherné pláže, aktívne sopky a husté džungle. Najväčším lákadlom je sopka Kilauea na Veľkom ostrove, ktorá je jednou z najaktívnejších sopiek na svete. Nezabudnuteľným zážitkom je aj prelet nad útesmi na ostrove Kauai.

Patagónia, Argentína a Čile

Patagónia je jedným z najdivokejších a najkrajších miest na Zemi. Prelet nad ľadovcami, jazerami a horskými štítmi v národných parkoch Los Glaciares a Torres del Paine vám poskytne úchvatné výhľady. Patagónia je ideálnym miestom pre dobrodruhov, ktorí hľadajú nedotknutú prírodu a extrémne podmienky.

Viktóriine vodopády, Zimbabwe a Zambia

Viktóriine vodopády sú jedným z najväčších a najimpresívnejších vodopádov na svete. Prelet helikoptérou nad týmto divom prírody vám umožní vidieť vodopády v celej ich kráse. Z výšky budete svedkami obrovskej masy vody, ktorá padá do hlbokého kaňonu, čo vytvára mohutný hluk a oblak pary.

Island

Island je krajina kontrastov a prelet helikoptérou vám umožní vidieť jeho rôznorodú krajinu z úplne novej perspektívy. Uvidíte aktívne sopky, geotermálne oblasti, ľadovce a dramatické pobrežie. Prelet nad vodopádom Gullfoss a gejzírom Strokkur vám poskytne jedinečný pohľad na tieto prírodné divy.

Aljaška, USA

Aljaška je divoká a neporušená krajina, ktorá je ideálna pre dobrodruhov. Prelet helikoptérou nad národným parkom Denali vám umožní vidieť najvyšší vrch Severnej Ameriky, Mount Denali, a obrovské ľadovce. Aljaška je tiež domovom bohatej divočiny vrátane medveďov, losov a vlkov.

Nórske fjordy

Nórske fjordy sú jedným z najkrajších prírodných útvarov na svete. Prelet helikoptérou nad týmito hlbokými zálivmi vám umožní vidieť strmé skalné steny, zelené údolia a modré vody fjordov. Medzi najznámejšie fjordy patrí Geirangerfjord a Nærøyfjord, ktoré sú zapísané na zozname svetového dedičstva UNESCO.

Tento zoznam destinácií ponúka nezabudnuteľné zážitky pre všetkých, ktorí hľadajú dobrodružstvo a krásy prírody. Prelet helikoptérou nad týmito miestami vám poskytne jedinečný pohľad na svet a otvorí dvere k novým zážitkom a objavom.

 

Poradňa

Potrebujete radu? Chcete pridať komentár, doplniť alebo upraviť túto stránku? Vyplňte textové pole nižšie. Ďakujeme ♥