Podnikať na Slovensku alebo v zahraničí

Naša ekonomika je na tom zle. Svedčia o tom aj opatrenia vlády, ktorá zdvihla daň z príjmov právnických osôb z 19% na 23%. To je len čerešnička na torte v porovnaní s minulosťou kedy vláda neustále zavádza nové opatrenie aby zdvihla príjmi štátu. To však má negatívny vplyv na podnikateľské prostredie. Podmienky sa neustále menia a prevažne zhoršujú preto sa podnikatelia snažia nejakým spôsobom ušetriť. Nie vždy sa to však darí len znižovaním nákladov, a prepúšťaním zamestnancov.
Ak aj Vy patríte k úspešným podnikateľom ale nepáči sa Vám neustále sa meniaca situácia na Slovensku, ktorá sa stále viac komplikuje a zamotáva, môžete využiť offshore spoločnosti. Tieto spoločnosti majú sídlo v daňových rajoch a teda sľubujú nemalé finančné úspory na odvodoch štátu. Založenie takejto spoločnosti dnes nie je vôbec problém, ak s tým potrebujete poradiť, pretože asi len málo kto sa v tejto problematike orientuje, ak to nie je práve jeho pole pôsobnosti. Na trhu sú spoločnosti, ktoré sa zaoberajú práve touto činnosťou a vybavia všetko potrebné za Vás, prípade Vám poradia na čo si treba dávať pozor. Treba mať na pamäti, že aj krajín označovaných ako daňové raje je viac a každá má svoje vlastné pravidlá pre podnikateľov. Preto je určite výhodou ak máte po ruke niekoho kto sa v jednotlivých legislatívach týchto krajín dobre orientuje.
Ak sa rozhodujete či podnikať na Slovensku alebo si firmu založiť na Seychelách, myslite na svoje renomé. Ak vystupujete ako firma, ktorá má sídlo v takejto krajine môže sa Vám stať, že práve kvôli tomuto sídlu budete považovaný za menej dôveryhodnú spoločnosť.
Či už podnikáte na Slovensku alebo v inej krajine dôležité je, aby o Vás ľudia vedeli. Reklamná agentúra Vás zviditeľnia v očiach spotrebiteľov a spoločnosť bude prosperovať aj v týchto neľahkých časoch.
Do povedomia budúcich zákazníkov sa však môžete dostať aj kvalitnou web stránkou, táto však bez hostingu fungovať nebude. A ak máte na starosti viacej internetových stránok ich správu Vám uľahčí multihosting.