Letecké múzeum Chodynské pole v Moskve

V širšom centre Moskvy Na Chodynskom poli sa nachádzalo vojenské letisko. Po jeho zrušení tam ostala časť lietadiel ako expozícia budúceho leteckého múzea. Tie lietadlá a vrtuľníky však majú smolu, stoja asi na najdrahšom pozemku v Moskve a tak chátrajú a chátrajú. Múzeum nikdy oficálne nefungovalo, ale za 100 rubľov Vás tam strážnik po 20:00 hodine pustí. Niektorých aj skôr. Za to si možete doslova preliezť všetky exponáty a spoznať aj ako fungovali. Pozrite si fotogalériu a prečítajte si celú reportáž Chodynské pole v Moskve od Juraja Krajčíroviča.

10 Replies to “Letecké múzeum Chodynské pole v Moskve

  1. Aké lietadlá sú na Chodynskom poli? Niečo zaujímavé?

  2. Fotky lietadiel som sem nedaval, ale ich je tam viac ako dost. Zacnem so zakladnym delenim. Najdete tam bezpilotne lietadla a samozrejme tie pre pilotov. Jedna sa vacsinou vsetko o typy pouzivane po 2. svetovej vojne, vsetko „rury“. Migy vsetkych typov od „patnastky“ hore, Suchoje tiez vsetky druhy. Pre mna boli vzacne hlavne SU-15 v roznych verziach, Mig-25, Mig-29, Su-27. V podstate kazdy typ tam ma aj „sparku“. Je tam spárka Mig-25, prototyp Su-27 T-10-20, rekordný E-266M No.710, prototyp Migu-29 9-04, prieskumný prostriedok La-17 a dva špeciálne prototypy Su-25, JAK-141, Su-27, Jaky 27 a 28 alebo Tu-123 Jastreb.
    Len naozaj skoda toho stavu v akom sa nachadzaju. kedysi boli umiestnene dalej od seba, dnes su tam vlastne nahadzane jeden vedla druheho. Su tam zaujimave exponaty, ale aj smutny pohlad.

  3. Bomba fotky! Tych lietadiel je skoda, no ale sak vieme vsetci, ako rusaci zachadzaju s takymto materialom. Asi je tam toho mnoho, takze take jedno chodynske pole hore dolu nic nezavazi

  4. Mám veľkú záhradu a vošla by sa mi tam jedna Mi-4. Bol by to veľký problém priniesť niečo takéto z Ruska? Ako je to vlastne s dovozom leteckej techniky, resp. s dovozom historickej leteckej techniky? A oplatí sa do toho investovať, alebo to časom iba stráca cenu?

  5. Frenky, tie lietadla a vrtulniky su na predaj, lenze nie su lacne. Pre cudzinca su este drahsie ako pre domacich, ale tak je to v Rusku skoro so vsetkym. Navyse tie ceny su stale pomerne vysoke. Mi-2 by si snad mohol zohnat aj u nas, kedze ich tu bolo viac ako dost, ale fakt neviem naco by Ti to bolo.
    Nedavno som videl na e-bay Mi-2 za nejakych 3500,-USD.

  6. Frenky si chce urobit na zahrade heli-bar 🙂 Posedenie „Pri vrtuli“.

  7. Ja som vedel, ze to najdem! Ceny lietadiel a vrtulnikov z Chodynky. http://knopka9.narod.ru/ Pre ruskych obcanov su vyrazne lacnejsie. Taka Mi-2 by stala rusa 10-30 tisic USD a cudzinca 30-70 tisic. Poviem uprimne – ten stroj ma cenu akurat srotu, takze je to predrazene. Ale to je Rusko.

  8. To je vyborne, takze sa oplati zaplatit nejakeho Rusa a ten to donesie

Comments are closed.