Legálne kasíno hry na Slovensku

Na slovenskom trhu sú momentálne dostupné dva spôsoby, ako hrať kasíno hry legálne. Sú to kamenné prevádzky kasín a online kasína. Obe z týchto možností sú veľmi populárne a stávajú sa čoraz dostupnejšími. Prevažne však online verzie kasín. Tie sa aj vďaka otvorenejšiemu trhu dočkávajú modernizácie a prinášajú čoraz špecializovanejšie spôsoby, akými si ich môžete užívať. Ak sa chcete dozvedieť viac o ich fungovaní a legálnosti hrania v nich, určite čítajte ďalej.

História online gamblingu na Slovensku

Najprv sa však pozrime trošku do histórie tohto odvetvia. História online gamblingu na Slovensku je pomerne mladá. A dlhé roky sa zväčšovala stigma okolo hrania v kasínach a na hracích automatoch. Kedysi sme takéto automaty našli na každom rohu. Tie sa však postupne vytrácali. Teraz ich už v pohostinstvách nájdete menej než zriedkavo a hrať môžete iba v na hraní vyhradených miestach. Karty však v posledných rokoch zamiešali ich online verzie.
História online kasín je ešte mladšia, no o to zaujímavejšia. Prvé online kasína sa na internete objavili už koncom minulého storočia. Konkrétne prvé dve v roku 1995 v Karibských štátoch. V roku 1996 ich už bolo 16 a rok na to, čiže v roku 1997, ich už bolo neuveriteľných 200. Treba si však pripomenúť, že internet bol vtedy len „v plienkach.“
Slovenská republika však bola mierne pozadu, čo sa týkalo online kasín. Hráči zo Slovenska síce mohli hrať v online kasínach, avšak nie v takých, ktoré mali slovenskú licenciu. Prelomový dátum pre slovenských prevádzkovateľov bol január roku 2020. Práve v tomto roku bolo vôbec po prvýkrát možné získať individuálnu licenciu na prevádzkovanie legálnych online kasín. Väčšina legálnych hazardných hier bola dovtedy pod správou štátnej spoločnosti TIPOS. Otvorenie trhu na Slovensku prinieslo radosť mnohým hráčom. Znamenalo to najmä konkurenciu, ktorá im prinášala čoraz väčšie bonusy. Dnes už ich nájdeme aj v hodnotách nad 5 000 €!

Legislatíva a právny rámec

Zákon o hazardných hrách na Slovensku, ktorý nadobudol účinnosť v roku 2005, je hlavným právnym predpisom, ktorý by mali dodržiavať všetci poskytovatelia hazardných hier na území Slovenskej republiky. V jednoduchosti, tento zákon pokrýva všetky predpoklady, ktoré je potrebné splniť v závislosti od typu hry, ktorú prevádzkovateľ poskytuje.
Hlavným cieľom tohto zákona o hazardných hrách je stanoviť prehľadné a ľahko sledovateľné pravidlá a predpisy týkajúce sa práv a povinností prevádzkovateľov aj hráčov. Takisto je zodpovedný aj za monitorovanie každej jednej formy hazardnej aktivity a dohľad nad vybavením pre hazardné hry.
Hlavným regulačným orgánom, ktorý má na starosti záležitosti hazardu na území Slovenska, je Úrad pre reguláciu hazardných hier, ktorý spadá pod Ministerstvo financií. Jeho členovia majú v právomoci schvaľovať rôzne zmeny zákonov a implementovať nové zákony týkajúce sa hazardných hier, ako aj vydávať samotné licencie. Zdá sa však, že to druhé nepatrí medzi ich hlavné priority, keďže počet udelených licencií za posledných pár rokov je pomerne zanedbateľný. Je to aj z dôvodu veľmi prísnych podmienok, ktoré odpudzujú veľké firmy, ktorým sa to neoplatí pre taký malý trh, ako je ten slovenský.

Slovenské online kasína a dostupné možnosti platby

Od vyššie spomínaného prelomového roku 2020 sa na slovenskom trhu síce nerozdalo veľa licencií pre online kasína, avšak tie, ktoré sa tu nachádzajú, pokrývajú trh celkom dostatočne. Medzi službami, ktoré ponúkajú, nájdeme napríklad online hracie automaty, živé hry, klasické kasíno hry, ako je poker alebo blackjack, ale aj športové stávkovanie. Niektoré hazardné hry sú však stále pod výhradným dozorom TIPOS-u.
Legálne slovenské kasína s platnou licenciou:

  • Tipsport kasíno
  • Niké svet hier kasíno
  • Fortuna kasíno
  • DOXXbet kasíno
  • DoubleStar kasíno
  • SYNOT TIP kasíno
  • Tipos kasíno
  • Monaco Bet kasíno
  • Betor kasíno

Slovenské kasína ponúkajú pomerne širokú škálu možností platieb, či už sa jedná o vklad alebo výber. Nájdeme tu klasický bankový prevod, platbu kartou, e-wallets (elektronické peňaženky), kryptomeny a aj populárne slovenske casino online vklad cez sms. Čoraz častejšie však hráči využívajú spôsob platby prostredníctvom kryptomien. Tento druh platby je maximálne anonymný, expresný a tým pádom aj zaujímavý. Je však potrebné si dať pozor, lebo nie vo všetkých kasínach sa dajú vybrať vaše finančné prostriedky rovnakým spôsobom, ako ste si ich tam vložili.

Záver

Aj keď slovenské online kasína majú pomerne krátku históriu, väčšina z nich je kvalitná a naozaj dbajú na pohodlie svojich hráčov. Takisto sú všetky legálne kasína stopercentne bezpečné a prísne regulované. Pokiaľ by vám však bolo ukrivdené v kasíne, ktoré je licencované na Slovensku, máte šťastie, pretože viete dosiahnuť spravodlivosť na súde. To neplatí o nelicencovaných kasínach, ktoré síce môžu ponúkať zaujímavejšie možnosti, no už nejeden hráč v nich prišiel o peniaze neférovo.

Komentáre k článku Legálne kasíno hry na Slovensku (2)

  1. Na Slovensku je možné hrať kasíno hry legálne cez kamenné prevádzky a online kasína.

Vylepšite túto stránku

Chcete doplniť alebo upraviť túto stránku? Vyplňte textové pole nižšie. Ďakujeme ♥