Digitálny správca osobných financií Moneyhoon posilňuje tím. Novým stratégom pre investovanie je Michal Nalevanko

Bratislava 8. decembra 2022 – Slovenský startup Moneyhoon, digitálny správca osobných financií, získal novú posilu. Michal Nalevanko, skúsený expert na investície, obsadil pozíciu investičného stratéga. Jeho cieľom je pomôcť ľuďom lepšie porozumieť financiám, zveľaďovať úspory a zlepšiť ich finančnú pohodu.

Michal Nalevanko patrí na Slovensku medzi popredných finančných expertov. V minulosti pracoval ako novinár. Písal pre Denník SME a Hospodárske noviny. Ako spoluorganizátor stojí za konferenciou PyCon SK, z ktorej sa v priebehu rokov stalo jedno z najväčších IT podujatí na Slovensku. Do tajov Pythonu, jedného z najpopulárnejších programovacích jazykov na svete, zasväcoval študentov Ekonomickej univerzity v Bratislave.  Kurzy programovania viedol aj v Banskej Bystrici. Financie a technológie nerozdeľuje do dvoch oddelených svetov. Ich prienik považuje za nevyhnutnú evolúciu. „Pokiaľ o investovaní viete len to, čo sa naučíte v škole, je to málo. Stávate sa analógovým dinosaurom v digitálnej dobe,“ zdôrazňuje Nalevanko, ktorý je tiež autorom autonómnych investičných systémov, ktoré samostatne, bez potreby ľudského zasahovania, pomáhajú riadiť dlhodobé investície.

V spoločnosti Moneyhoon, ktorá vytvára digitálnu platformu, zodpovedá Michal Nalevanko za investície. Samotná platforma na správu osobných financií pozostáva z dvoch častí. Prvou je denné bankovníctvo, prostredníctvom ktorého používateľ získa prehľad o všetkých svojich účtoch naprieč bankami. Ponúka tak výraznú pomoc napríklad pre rodiny, ktoré môžu vďaka prehľadnému online prostrediu lepšie manažovať svoje financie. Druhá časť je produktová, pod ktorú spadajú hypotéky, predstavujúce primárnu časť úverového zaťaženia bežnej domácnosti, ďalej životné poistenie a napokon investície, za ktoré je v Moneyhoon zodpovedný práve Michal Nalevanko.

Správne nastavenie investícií by mala byť podľa Nalevanka hlavná priorita Slovákov. „Chcete si požičať na nový byt či auto? Žiadny problém, o bonitných klientov sa banky vždy pobijú. Na dôchodok vám však nepožičia nikto. Jediný, kto vášmu budúcemu ja dokáže pomôcť, je vaše dnešné ja,“ vysvetľuje hlavný investičný stratég Moneyhoon. Práve preto budú prvé investičné stratégie novej digitálnej platformy zamerané na dlhodobé investície. „Pokiaľ nechcete hazardovať so svojou budúcnosťou, nemôžete si dovoliť omyl, nevhodnú cestu zhodnocovania vašich úspor. Ak po rokoch prídete na to, že vaše pôvodné rozhodnutie bolo chybné, je už neskoro. Nielen preto, že by vaše investície nezarobili toľko, koľko by inak mohli, ale preto, že ste nenávratne premrhali roky času. Ten je pritom to najvzácnejšie, čo máte. Peniaze zarobíte, v budúcnosti ich určite budete mať viac ako dnes, ale stratený čas nikdy nezískate späť,“ podčiarkuje nový investičný stratég fin-techového startupu Moneyhoon.

Digitálna platforma pre osobné financie prichádza na Slovensko ako prvá s konceptom diverzifikácie v čase. „Je to prístup, ktorý zvyšuje bezpečnosť dlhodobých investícií a pritom zvyšuje dosahované výnosy. Slováci už objavili výhody investovania prostredníctvom nízkonákladových ETF fondov, čo je skvelé. Nedostatkom tradičných investičných riešení je to, že sú závislé od toho, ako sa bude finančným trhom dariť v posledných dvoch-troch rokoch. Ak trhy výrazne padnú, investori môžu razom prísť o to, čo zarobili za celé dekády. Moneyhoon toto riziko zníži na minimum,“ dodáva Michal Nalevanko.

Moneyhoon ponúka možnosť lepšie manažovať svoje úspory a získať výhodné investičné produkty online, bez zbytočných stretnutí s finančnými poradcami. Zo spolupráce s Michalom Nalevankom si sľubuje realizáciu ich spoločného cieľa – pomôcť ľuďom s financiami a zlepšiť ich finančnú pohodu.

O Moneyhoon

Moneyhoon je digitálna platforma, ktorej cieľom je zlepšiť finančnú pohodu svojich používateľov. Poskytne absolútny prehľad o financiách klienta a pomáha napríklad pri získaní optimálneho životného poistenia, radí, kam investovať, s pomocou finančných expertov zabezpečí najlepšiu hypotéku alebo poradí s refinancovaním nehnuteľnosti. Spoločnosť chce dosiahnuť status najlepšieho digitálneho správcu financií. Na to, aby sa to zakladateľom podarilo, stavajú na jednoduchosti a prehľadnosti svojich produktov a služieb.

Vylepšite túto stránku

Chcete doplniť alebo upraviť túto stránku? Vyplňte textové pole nižšie. Ďakujeme ♥